Strefa marek
Dzieci gotują. Wiosna

EAN:

9788379124671

Wydawnictwo:

Rok wydania:

2023

Oprawa:

twarda

Format:

210x299 mm

Strony:

80

Cena sugerowana brutto:

44.90zł

Stawka vat:

5%

Gdy dzień się wydłuża, a niskie zimowe temperatury zastępuje wiosenne ciepło, budzą się w nas nowe siły i pomysły.

Cieszą widoki świeżej zieleni, kwitnące sady, kolorowe przydomowe ogródki i NOWALIJKI.

Delikatne szparagi, surowe kalarepki, chrupiące marchewki, słodki jak cukierki groszek wyznaczają smaki wiosny.

Gdy dodamy do tego bogactwo kiełków, zielone koktajle na bazie świeżych liści, np. mięty czy szpinaku,

sałatki z dodatkiem CHWASTÓW, to wiosenne menu może zaskoczyć i zadowolić naprawdę każdego.

W kwietniu na straganach pojawia się do niedawna nieco zapomniany rabarbar, można od razu włączyć go do swojej diety.

A potem czas na agrest i TRUSKAWKI niekwestionowany owocowy przebój wiosny.

Są dostępne od rana do wieczora, w dni powszednie i świąteczne, na każdym rogu i bezwzględnie trzeba to wykorzystać.

Zjadać je same na surowo, dodawać do sałatek i koktajli, deserów oraz jako bazę bądź wzbogacenie napojów, kompotów, ciast.

W wiosennej kuchni naprawdę wiele może się wydarzyć. Spróbujmy razem odkryć KULINARNE WALORY WIOSNY.

Pomogą w tym przepisy z tej książki. Są, i całkiem łatwe, i nieco trudniejsze, pracochłonne i niewymagające wiele czasu.

I zachęcamy do eksperymentowania! Przy każdym przepisie są wskazówki, jak go zmodyfikować.

A możliwości zmian jest na pewno dużo więcej i z czasem każdy może dodać własna propozycję.

Życzymy powodzenia.