Strefa marek
Miary, miarki niezbędne w kuchni

EAN:

9788378870449

Wydawnictwo:

Data premiery:

2015-01-06

Rok wydania:

2015

Oprawa:

broszurowa

Format:

13,5x21 cm

Strony:

32

Cena sugerowana brutto:

5.68zł

Stawka vat:

5%

Promocja Bez prawa zwrotu
Odliczanie, odmierzanie, ważenie bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę na oko.
Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach... Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich.