Hurtownia książek Ateneum - Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin
 
 
Helion
Rynek Zabawek
 
AKTUALNOŚCI
19-04-2018
Szanowni Klienci, Hurtownia Ateneum będzie czynna we wszystkie dni ustawowo pracujące tj. 30.04 (poniedziałek), 02.05 (środa), 04.05 (piątek), 05.05...
13-04-2018
Szanowni Klienci, Przypominamy o możliwości zwrotu towaru z oferty maturalnej Operon i Nowa Era w nieprzekraczalnym terminie do 27.04.2018r. Zwracane egzemplarze...
 
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Sp.K.
MARR BUSINESS PARK Hala B1.1.
ul. Nad Drwiną 10, 30-741 Kraków
tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400
email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 
ZOBACZ CO U NAS SŁYCHAĆ


KUCHNIA DLA BIEGACZY. SIŁA Z ROŚLIN
KUCHNIA DLA BIEGACZY. SIŁA Z ROŚLIN
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kulinaria

Kliknij aby powiększyć...
Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin
EAN:
9788324521289
Autor:
Violetta Domaradzka, Robert Zakrzewski, Damian Parol
Wydawnictwo:
Publicat
Data premiery:
2015-09-24
Rok wydania:
2015
Oprawa:
zintegrowana
Format:
19x21,5 cm
Strony:
160
cena sugerowana brutto: 34.90zł
stawka vat: 5%
Dieta biegacza źródłem jego siły! Książka dedykowana osobom biegającym: i tym początkującym, i tym zaawansowanym, którzy chcą poprawić swoją wydajność i zadbać o swoje zdrowie. Inspiruje i zachęca do nowego spojrzenia na odżywianie i sport. Autorzy przekonują, że dieta roślinna jest w wielu wymiarach łatwiejsza niż myślimy. Sami pisząc książkę, biegali, sprawdzając wszystkie przepisy i z lekkością kończyli co miesiąc ultramaraton, mierząc się z dystansami powyżej 100 kilometrów. Autorzy przekonują, że wystarczy trochę wiedzy i zmiana kilku nawyków, aby cieszyć się efektami diety roślinnej w postaci szybszej regeneracji i większej wydolności organizmu. Przepisy są różnorodne i zachęcają do eksperymentowania z nowymi smakami. Oprócz tradycyjnych wegańskich dań jest również wiele pomysłów na egzotyczne potrawy, którzy autorzy odkryli podczas swoich wielu podróży. W książce między innymi: grzanki z masłem migdałowym, powidłami i świeżymi owocami, pieczona dynia z rozmarynem, kotlety z kaszy gryczanej i buraków, batony energetyczne i wiele innych. Dzięki książce Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin:
poznasz zasady roślinnej diety oraz liczne korzyści, jakie się z nią wiążą, w szczególności dla biegaczy rozwiejesz wiele swoich wątpliwości i uzyskasz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z takim stylem odżywiania
z łatwością przygotujesz zdrowe posiłki i sprawdzisz, jak oddziałują one na Twój organizm przekonasz się, czy zawartość talerza ma wpływ na trening i wyniki., a potem już tylko pobiegniesz dalej. Co znajdziesz w książce? Pierwsza część opisuje temat z perspektywy dietetyka, który zajmuje się dietą roślinną dla sportowców. Badania naukowe, zasady suplementacji i wskazówki na temat zdrowego odżywiania poparte wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Druga część odpowiada na pytania: jak zacząć, gdzie robić zakupy, w jakim tempie wprowadzać zmiany. Tu też znajdują się przepisy na śniadania, drugie śniadania, zupy, dania główne, sałatki, dodatki do chleba, koktajle, napoje, desery oraz specjalne przepisy na dania, które warto spożywać w czasie treningów oraz zawodów sportowych. W ostatniej części książki autorzy dzielą się swoimi doświadczeniami z wyjątkowo wymagającego 100 milowego (170 kilometrowego) biegu górskiego w Chorwacji. Każde danie w książce zostało zweryfikowane przez dietetyka, ma podaną kaloryczność oraz procent energii pochodzący z tłuszczu, białka i węglowodanów. Dodatkowo oznaczono potrawy, które są bogatym źródłem witamin lub pierwiastków. Dania można dowolnie zestawiać, tworząc jadłospisy na kilka dni. A piękne zdjęcia zachęcają do wypróbowania opisywanych potraw. Violetta Domaradzka - od zawsze świadoma żywienia, weganka, biegaczka ultra. Kobieta z pasją. Inspiruje do działania innych. Nie straszny jej dystans 100 km w górach. Mama 7-letniej Poli
Robert Zakrzewski - od zawsze aktywny, od wielu lat biega. Kilka lat temu przerzedł na dietę roślinną. Aktywny uczestnik życia sportowego. Uczestnik wielu maratonów, ultramaratonów i biegów górskich. Violetta i Robert tworzą zespół Run Vegan Team. Na swoim koncie mają m.in. bieg 100 milowy (174 km) oraz biegi Ultra Rzeźnik (100km) i Rzeźnik (78km) w ciągu jednego tygodnia. Damian Parol Dietetyk specjalizujący się w tematyce żywienia sportowców. Bada wydolność biegaczy na diecie wegańskiej. Uważa, że połączenie sportu i diety roślinnej pozwala uporać się z problemem chorób cywilizacyjnych, takich jak nowotwory, otyłość, cukrzyca typu II czy miażdżyca.
Inni klienci kupowali także
Szczęśliwe garnki - Lato
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Hummus, za'atar i granaty. Kulin...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Buchmann
Wielka księga soków
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Laurum
Alaantkowe BLW
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Mamania
Soki i koktajle świata Beata Paw...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Zielone koktajle.365 przepisów
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: zintegrowana
Wydawnictwo: Publicat
Superfood na co dzień
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Insignis Media
Wiem co jem. Przepisy z programu
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Publicat
Smak miłości
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Otwarte
Św. Hildegarda. Kuchnia św. Hild...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Esprit
Inne pozycje od Publicat
Wielka księga ogrodnika i działk...
Wolfgang Kawollek
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Ilustrowana księga świata
praca zbiorowa
Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Publicat
Piękna nasza Polska cała
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2012, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Polityka. To, o czym dorośli Ci ...
Bogusław Janiszewski
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Wielka księga snów
Bożena Różycka, Halina Płoszyńska
Rok wydania: 2008, oprawa twarda
Wydawnictwo: Publicat
Wielka encyklopedia ogrodu wadem...
Opracowanie Zbiorowe
Rok wydania: 2011, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Inne z działu Kulinaria
Przepiśnik Muffinka na patyku
.
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: INTERDRUK
Piramida w kuchni na wynos
Joanna Gorzelińska
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wilga
Kuchnia w stylu wolnym
Annabel Langbein
Rok wydania: 2012, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Wędzenie ryb
Julian Piotrowski
Rok wydania: 2009, oprawa: twarda
Wydawnictwo: AA
Św. Hildegarda. Kuchnia św. Hild...
dr Wighard Strehlow
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Esprit
Encyklopedia wypieków. Ciasta, c...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o.
Polska kuchnia regionalna
Praca zbiorowa
Rok wydania: 2012, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Multico
Kuchnia Meksykańska
praca zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Arystoteles
Polecamy
Otwieranie drzwi. Rozmowy o Kośc...
Papież Franciszek, Dominique Wolton
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: WAM
Jak przestałem kochać design
Marcin Wicha
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Karakter
Bloodborne PORTAL
.
pudełko,
Wydawnictwo: PORTAL GAMES
Superkoktajle dla zdrowia i urod...
Katarzyna Błażejewska-Stuhr
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Zwierciadło
Rozmowy
Wojciech Młynarski
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Dziewczyna z Krakowa
Alex Rosenberg
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Editio
Ale buzie!
Adelina Sandecka
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Egmont
Until Trevor
Aurora Rose Reynolds
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Editio
Bayern. Globalny superklub
Uli Hesse
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Sine Qua Non
Ocaleni z XX wieku
Mikołaj Grynberg
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Czarne
copyright Ateneum 2008-2018
statystyka