Hurtownia książek Ateneum - Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin
 
 
Helion
Rynek Zabawek
 
AKTUALNOŚCI
10-07-2018
Szanowni Klienci, Wydawnictwo Studio Astropsychologii wywołało zwrot następujących pozycji: - JAK JEŚĆ MNIEJ - SILNA I KOBIECA - KOD BOGA...
04-07-2018
Szanowni Klienci, informujemy, iż uległ zmianie rabat na wydawnictwo Rowińska Business Coaching. Aktualne ceny mogą Państwo zweryfikować bezpośrednio...
 
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Sp.K.
MARR BUSINESS PARK Hala B1.1.
ul. Nad Drwiną 10, 30-741 Kraków
tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400
email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 

ZOBACZ, CO U NAS SŁYCHAĆ

KUCHNIA DLA BIEGACZY. SIŁA Z ROŚLIN
KUCHNIA DLA BIEGACZY. SIŁA Z ROŚLIN
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kulinaria

Kliknij aby powiększyć...
Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin
EAN:
9788324521289
Autor:
Violetta Domaradzka, Robert Zakrzewski, Damian Parol
Wydawnictwo:
Publicat
Data premiery:
2015-09-24
Rok wydania:
2015
Oprawa:
zintegrowana
Format:
19x21,5 cm
Strony:
160
cena sugerowana brutto: 34.90zł
stawka vat: 5%
Dieta biegacza źródłem jego siły! Książka dedykowana osobom biegającym: i tym początkującym, i tym zaawansowanym, którzy chcą poprawić swoją wydajność i zadbać o swoje zdrowie. Inspiruje i zachęca do nowego spojrzenia na odżywianie i sport. Autorzy przekonują, że dieta roślinna jest w wielu wymiarach łatwiejsza niż myślimy. Sami pisząc książkę, biegali, sprawdzając wszystkie przepisy i z lekkością kończyli co miesiąc ultramaraton, mierząc się z dystansami powyżej 100 kilometrów. Autorzy przekonują, że wystarczy trochę wiedzy i zmiana kilku nawyków, aby cieszyć się efektami diety roślinnej w postaci szybszej regeneracji i większej wydolności organizmu. Przepisy są różnorodne i zachęcają do eksperymentowania z nowymi smakami. Oprócz tradycyjnych wegańskich dań jest również wiele pomysłów na egzotyczne potrawy, którzy autorzy odkryli podczas swoich wielu podróży. W książce między innymi: grzanki z masłem migdałowym, powidłami i świeżymi owocami, pieczona dynia z rozmarynem, kotlety z kaszy gryczanej i buraków, batony energetyczne i wiele innych. Dzięki książce Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin:
poznasz zasady roślinnej diety oraz liczne korzyści, jakie się z nią wiążą, w szczególności dla biegaczy rozwiejesz wiele swoich wątpliwości i uzyskasz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z takim stylem odżywiania
z łatwością przygotujesz zdrowe posiłki i sprawdzisz, jak oddziałują one na Twój organizm przekonasz się, czy zawartość talerza ma wpływ na trening i wyniki., a potem już tylko pobiegniesz dalej. Co znajdziesz w książce? Pierwsza część opisuje temat z perspektywy dietetyka, który zajmuje się dietą roślinną dla sportowców. Badania naukowe, zasady suplementacji i wskazówki na temat zdrowego odżywiania poparte wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Druga część odpowiada na pytania: jak zacząć, gdzie robić zakupy, w jakim tempie wprowadzać zmiany. Tu też znajdują się przepisy na śniadania, drugie śniadania, zupy, dania główne, sałatki, dodatki do chleba, koktajle, napoje, desery oraz specjalne przepisy na dania, które warto spożywać w czasie treningów oraz zawodów sportowych. W ostatniej części książki autorzy dzielą się swoimi doświadczeniami z wyjątkowo wymagającego 100 milowego (170 kilometrowego) biegu górskiego w Chorwacji. Każde danie w książce zostało zweryfikowane przez dietetyka, ma podaną kaloryczność oraz procent energii pochodzący z tłuszczu, białka i węglowodanów. Dodatkowo oznaczono potrawy, które są bogatym źródłem witamin lub pierwiastków. Dania można dowolnie zestawiać, tworząc jadłospisy na kilka dni. A piękne zdjęcia zachęcają do wypróbowania opisywanych potraw. Violetta Domaradzka - od zawsze świadoma żywienia, weganka, biegaczka ultra. Kobieta z pasją. Inspiruje do działania innych. Nie straszny jej dystans 100 km w górach. Mama 7-letniej Poli
Robert Zakrzewski - od zawsze aktywny, od wielu lat biega. Kilka lat temu przerzedł na dietę roślinną. Aktywny uczestnik życia sportowego. Uczestnik wielu maratonów, ultramaratonów i biegów górskich. Violetta i Robert tworzą zespół Run Vegan Team. Na swoim koncie mają m.in. bieg 100 milowy (174 km) oraz biegi Ultra Rzeźnik (100km) i Rzeźnik (78km) w ciągu jednego tygodnia. Damian Parol Dietetyk specjalizujący się w tematyce żywienia sportowców. Bada wydolność biegaczy na diecie wegańskiej. Uważa, że połączenie sportu i diety roślinnej pozwala uporać się z problemem chorób cywilizacyjnych, takich jak nowotwory, otyłość, cukrzyca typu II czy miażdżyca.
Inni klienci kupowali także
Szkoła na widelcu. Najlepsze prz...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Smak miłości
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Otwarte
Pyszne 25
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Znak
Zielenina na talerzu. Wegetariań...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: IPS/Druga Strona
Szczęśliwe garnki - Lato
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Koktajle dla zdrowia i urody
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Zwierciadło
C.k. kuchnia
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Wysoki Zamek
Pij zielone soki, koktajle i smo...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Buchmann
Moje wypieki. Wielki powrót
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Egmont
Zielone koktajle.365 przepisów
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: zintegrowana
Wydawnictwo: Publicat
Inne pozycje od Publicat
Poker. Praktyczny poradnik. Jak ...
Krieger Lou
Rok wydania: 2009, oprawa broszurowa
Wydawnictwo: Publicat
Szachy. Praktyczny przewodnik. J...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2009, oprawa twarda
Wydawnictwo: Publicat
Kuchnia polska dla początkujących
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Kalendarz kibica 2016/2017
praca zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Wielka księga ogrodnika i działk...
Wolfgang Kawollek
Rok wydania: 2007, oprawa twarda
Wydawnictwo: Publicat
Kuchnia polska. Nie ma jak u mamy
Ewa Aszkiewicz
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Inne z działu Kulinaria
Italia do zjedzenia
Bartek Kieżun
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Buchmann
Chleb. Domowa piekarnia PASCAL
Piotr Kucharski
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Pascal
Pakiet. Szybkie, skuteczne i zdr...
William Davis, J.J. Smith
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Bukowy Las
Mała paryska kuchnia
Rachel Khoo
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Albatros
Kaszoterapia. Nasza Kasza inspir...
Anna Kowalczyk, Tomasz Antoniszyn
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: M wydawnictwo
Alaantkowe BLW
Joanna Anger, Anna Piszczek
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Mamania
Na zdrowie
Eliza Mórawska
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Zwierciadło
Kuchnia pełna afrodyzjaków
praca zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o.
Polecamy
Miles Davis. Autobiografia
Miles Davis, Quincy Troupe
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Dolnośląskie
Moja mama
Mayana Itoiz
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Babaryba
Dodaj do znajomych
Zuzanna Łapicka
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Agora
Masz to jak w banku
Ryszard Ćwirlej
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Muza
Lady Pank: LP1
Lady Pank
Rok wydania: 2018, oprawa: etui kartonowe
Wydawnictwo: Agora
Normalni inaczej
Tammy Robinson
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: IUVI
Inne Światy w.2018
praca zbiorowa
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Sine Qua Non
Dlaczego nie rozmawiam już z bia...
Reni Eddo-Lodge
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Karakter
MasterChef Junior. Trzecia polsk...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Burda Książki
Pod klątwą. Społeczny portret po...
prof. Joanna Tokarska-Bakir
Rok wydania: 2018
Wydawnictwo: Czarna Owca
copyright Ateneum 2008-2018