Hurtownia książek Ateneum - Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin
 
 
Helion
Rynek Zabawek
 
AKTUALNOŚCI
19-01-2018
Szanowni Klienci, informujemy, że GRUPA INCO S.A przeniosła prawa do znaku towarowego Instytutu Wydawniczego PAX na Fundację "CIVITAS CHRISTIANA"....
19-01-2018
Szanowni Państwo, Przypominamy iż termin zwrotu kalendarzy z oferty przypada na 16.02.2018r. Zwroty przyjmowane będą do naszego magazynu do 16...
 
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Sp.K.
MARR BUSINESS PARK Hala B1.1.
ul. Nad Drwiną 10, 30-741 Kraków
tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400
email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 
ZOBACZ CO U NAS SŁYCHAĆ


KUCHNIA DLA BIEGACZY. SIŁA Z ROŚLIN
KUCHNIA DLA BIEGACZY. SIŁA Z ROŚLIN
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kulinaria

Kliknij aby powiększyć...
Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin
EAN:
9788324521289
Autor:
Violetta Domaradzka, Robert Zakrzewski, Damian Parol
Wydawnictwo:
Publicat
Data premiery:
2015-09-24
Rok wydania:
2015
Oprawa:
zintegrowana
Format:
19x21,5 cm
Strony:
160
cena sugerowana brutto: 34.90zł
stawka vat: 5%
Dieta biegacza źródłem jego siły! Książka dedykowana osobom biegającym: i tym początkującym, i tym zaawansowanym, którzy chcą poprawić swoją wydajność i zadbać o swoje zdrowie. Inspiruje i zachęca do nowego spojrzenia na odżywianie i sport. Autorzy przekonują, że dieta roślinna jest w wielu wymiarach łatwiejsza niż myślimy. Sami pisząc książkę, biegali, sprawdzając wszystkie przepisy i z lekkością kończyli co miesiąc ultramaraton, mierząc się z dystansami powyżej 100 kilometrów. Autorzy przekonują, że wystarczy trochę wiedzy i zmiana kilku nawyków, aby cieszyć się efektami diety roślinnej w postaci szybszej regeneracji i większej wydolności organizmu. Przepisy są różnorodne i zachęcają do eksperymentowania z nowymi smakami. Oprócz tradycyjnych wegańskich dań jest również wiele pomysłów na egzotyczne potrawy, którzy autorzy odkryli podczas swoich wielu podróży. W książce między innymi: grzanki z masłem migdałowym, powidłami i świeżymi owocami, pieczona dynia z rozmarynem, kotlety z kaszy gryczanej i buraków, batony energetyczne i wiele innych. Dzięki książce Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin:
poznasz zasady roślinnej diety oraz liczne korzyści, jakie się z nią wiążą, w szczególności dla biegaczy rozwiejesz wiele swoich wątpliwości i uzyskasz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z takim stylem odżywiania
z łatwością przygotujesz zdrowe posiłki i sprawdzisz, jak oddziałują one na Twój organizm przekonasz się, czy zawartość talerza ma wpływ na trening i wyniki., a potem już tylko pobiegniesz dalej. Co znajdziesz w książce? Pierwsza część opisuje temat z perspektywy dietetyka, który zajmuje się dietą roślinną dla sportowców. Badania naukowe, zasady suplementacji i wskazówki na temat zdrowego odżywiania poparte wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Druga część odpowiada na pytania: jak zacząć, gdzie robić zakupy, w jakim tempie wprowadzać zmiany. Tu też znajdują się przepisy na śniadania, drugie śniadania, zupy, dania główne, sałatki, dodatki do chleba, koktajle, napoje, desery oraz specjalne przepisy na dania, które warto spożywać w czasie treningów oraz zawodów sportowych. W ostatniej części książki autorzy dzielą się swoimi doświadczeniami z wyjątkowo wymagającego 100 milowego (170 kilometrowego) biegu górskiego w Chorwacji. Każde danie w książce zostało zweryfikowane przez dietetyka, ma podaną kaloryczność oraz procent energii pochodzący z tłuszczu, białka i węglowodanów. Dodatkowo oznaczono potrawy, które są bogatym źródłem witamin lub pierwiastków. Dania można dowolnie zestawiać, tworząc jadłospisy na kilka dni. A piękne zdjęcia zachęcają do wypróbowania opisywanych potraw. Violetta Domaradzka - od zawsze świadoma żywienia, weganka, biegaczka ultra. Kobieta z pasją. Inspiruje do działania innych. Nie straszny jej dystans 100 km w górach. Mama 7-letniej Poli
Robert Zakrzewski - od zawsze aktywny, od wielu lat biega. Kilka lat temu przerzedł na dietę roślinną. Aktywny uczestnik życia sportowego. Uczestnik wielu maratonów, ultramaratonów i biegów górskich. Violetta i Robert tworzą zespół Run Vegan Team. Na swoim koncie mają m.in. bieg 100 milowy (174 km) oraz biegi Ultra Rzeźnik (100km) i Rzeźnik (78km) w ciągu jednego tygodnia. Damian Parol Dietetyk specjalizujący się w tematyce żywienia sportowców. Bada wydolność biegaczy na diecie wegańskiej. Uważa, że połączenie sportu i diety roślinnej pozwala uporać się z problemem chorób cywilizacyjnych, takich jak nowotwory, otyłość, cukrzyca typu II czy miażdżyca.
Inni klienci kupowali także
Zielone koktajle.365 przepisów
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: zintegrowana
Wydawnictwo: Publicat
Kocham gotować
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Muza
Soki i koktajle świata Beata Paw...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Dzika kuchnia
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Koktajle dla zdrowia i urody
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Zwierciadło
Zielenina na talerzu. Wegetariań...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: IPS/Druga Strona
Moje wypieki. Wielki powrót
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Egmont
Szkoła na widelcu. Najlepsze prz...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Wielka księga specjałów siostry ...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: WAM
Szczęśliwe garnki - Lato
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Inne pozycje od Publicat
Egzamin maturalny. Język angiels...
Patrycja Stadford
Rok wydania: 2010, oprawa broszurowa
Wydawnictwo: Publicat
Michael Fassbender. Biografia
Jim Maloney
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Publicat
Sztuka rysowania
praca zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
5-minutowe ciasta z kubka
Jennifer Lee
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Publicat
Kuchnia domowa, czyli synowa kon...
Dorota Dardzińska
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Czy wiesz co jesz? Poradnik kons...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2011, oprawa twarda
Wydawnictwo: Publicat
Inne z działu Kulinaria
Domowe wina dla początkujących
Małgorzata Caprari
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Świat Książki
Koktajle. Klinika soku
Magdalena Makarowska
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Feeria
Zdrowe gotowanie na parze i w ko...
Georg Ferencsin
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: RM
Barmańskie triki. Impreza na medal
Dawid Bramwell
Rok wydania: 2009, oprawa twarda
Wydawnictwo: Muza
Streetfood
Cinzia Trenchi
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o.
Torty, ciasta i inne słodkości TW
.
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Arti
What Katie Ate. Weekend Katie
Katie Quinn Davies
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Buchmann
Proste i wykwintne potrawy z ryb
praca zbiorowa
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: ASTRUM
Polecamy
Dom pod biegunem. Gorączka (Ant)...
Praca Zbiorowa
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Bezdroża
Labirynt duchów BR
Carlos Ruiz Zafon
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Muza
Patchworkowe rodziny. Jak w nich...
Alina Gutek
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Zwierciadło
Pierworodna T.2
Tosca Lee
Rok wydania: 2017
Wydawnictwo: IUVI
Kalendarz 2018 Wieloplanszowy A....
Andrzej Mleczko
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa spirala
Wydawnictwo: MDR
Zranieni T.2
H. M. Ward
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Editio
Zbrodnie i skandale na królewski...
Leslie Carroll
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Muza
Tyberiusz. Cesarstwo nad przepaś...
Michał Kubicz
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Książnica
Until November
Aurora Rose Reynolds
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Editio
Pan Wyposażony
Lauren Blakely
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Editio
copyright Ateneum 2008-2018
statystyka