Strefa marek
Pracownia produkcji cukierniczej. Cukiernik

EAN:

9788302157424

Wydawnictwo:

Rok wydania:

2020

Oprawa:

broszurowa

Format:

205x285 mm

Strony:

320

Kod dostawcy:

A159236

Cena sugerowana brutto:

67.80zł

Stawka vat:

5%

Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodach cukiernik i technik technologii żywności. 


Publikacja przeznaczona do ćwiczenia praktycznych umiejętności produkcji wyrobów cukierniczych. W każdym rozdziale znajdują się krótki wstęp teoretyczny, którego celem jest przypomnienie najważniejszych informacji, oraz karty pracy, które zazwyczaj zawierają dokładną recepturę produktu i polecenia związane z jego wykonaniem. Konstrukcja pytań w karcie pracy skłania do analizy wykonywanych czynności i wyszukiwania przyczyn ewentualnych niedoskonałości produktu finalnego.


Receptury zawarte w kartach pracy mogą być wykorzystywane także poza szkolną pracownią - do wykonywania domowych wypieków.


Książki z serii Pracownia umożliwiają szlifowanie umiejętności praktycznych i przygotowują do praktycznej części egzaminu.