Miód. Naturalny lek na wspólczesne choroby. Odkryj nadzwyczajną moc miodu, pyłku pszczelego, propolisu i innych produktów z ula. Miód jest znanym od lat darem natury, którego wyjątkowy smak i nadzwyczajne właściwości doceniano już w starożytności, wykorzystując go jako pokarm, kosmetyk i lek. Okazuje się jednak, że korzystny wpływ na nasze zdrowie i urodę ma nie tylko miód, ale też i inne produkty pszczele. Autorka opisuje różne rodzaje miodu oraz innych produktów z ula i ich zastosowanie w leczeniu chorób i w kosmetyce. Dzięki tej publikacji dowiesz się: - na jakie schorzenia zastosować miód nawłociowy i miód z mniszka; - co to jest pyłek pszczeli i pyłek kwiatowy; - jak przygotować domowe lekarstwa z propolisem; - kiedy warto zastosować mleczko pszczele. W książce znajdziesz także przepisy na domowe leki i praktyczne porady dotyczące zastosowania produktów pszczelich w leczeniu konkretnych schorzeń, a informacje o życiu i zwyczajach pszczół zaciekawią i zachęcą nawet najmłodszych czytelników.