Hurtownia książek Ateneum - Szkoła cukiernictwa
 
 
Targi Ateneum
Helion
Rynek Zabawek
 
AKTUALNOŚCI
18-02-2020
Szanowni Klienci, informujemy, że zmianie uległy cenniki detaliczne na ofertę wydawniczą: Macmillan Hueber Oxford Cle International Hachette Didier Alma Edizioni Anaya Edelsa Edilingua Edinumen En Clave SGEL SM Didier Longman Aktualne ceny, znajdą Państwo...
14-02-2020
Szanowni Klienci, uprzejmie informujemy iż, Wydawnictwo Aktywa zmieniło cenę detaliczną na książkę "Kawiarnia na końcu świata. Opowieść o sensie życia"...
 
ATENEUM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Sp.K.
ul. Półłanki 12C, 30-740 Kraków


tel. 12 263 73 73   tel. 12 263 82 98
tel. 12 263 70 70   tel. 12 263 82 99
wew: fax - 401, dz. sprzedaży - 400

email: biuro@ateneum.net.pl
 
 
 

ZOBACZ, CO U NAS SŁYCHAĆ

SZKOŁA CUKIERNICTWA
SZKOŁA CUKIERNICTWA
Katalog tematyczny -> Literatura -> Kulinaria

Kliknij aby powiększyć...
Szkoła cukiernictwa
EAN:
9788381440400
Autor:
Zofia Pająk
Wydawnictwo:
Jedność
Rok wydania:
2019
Oprawa:
twarda
Format:
23x28 cm
Strony:
512
cena sugerowana brutto: 89.00zł
stawka vat: 5%
Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.
Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.
Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.
Inni klienci kupowali także
Wielka księga ciast siostry Anas...
Siostra Anastazja Pustelnik FDC
Rok wydania: 2013, oprawa: twarda
Wydawnictwo: WAM
Hashi detoks
Marek Zaremba
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Pascal
Insulinooporność w polskiej kuchni
Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Feeria
Kuchnia wegańska dla singli
Marta Krawczyk
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: SBM
Wielka księga specjałów siostry ...
Siostra Anastazja Pustelnik FDC
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: WAM
Roślinny lunchbox dla każdego
Eryk Wałkowicz
Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Znak
Ambasada śledzia
Marta Sawicka-Danielak, Filip Danielak
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Zwierciadło
Cupcake queen.Niezwykłe przepisy...
Ana Laura Muehle-Braga
Rok wydania: 2017, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Hortpress
200 potraw z całego świata w two...
Blandine Boyer
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Kuchniokracja. Deserownik
Tomaszewska-Bolałek Magdalena
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat
Inne pozycje od Jedność
Szalony robot profesora Bzika
Dirk Hennig
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Fatima orędzie nadziei. Modlitew...
Hubert Wołącewicz (oprac.)
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Sami kolorujemy pocztówki z pozd...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Łatuś. Przygody małego pieska
praca zbiorowa
Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Jedność
Stworzenie świata
Barbara Żołądek, Ola Makowska
Rok wydania: 2019, oprawa: całokartonowa
Wydawnictwo: Jedność
Moje najważniejsze modlitwy
praca zbiorowa
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Inne z działu Kulinaria
Marmolady i konfitury
praca zbiorowa
Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Złota księga czekolady
Carla Bardi, Claire Pietersen
Rok wydania: 2009, oprawa twarda w obwolucie
Wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o.
Leksykon win
Sławomir Chrzczonowicz
Rok wydania: 2016, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o.
Sztuka dekoracji cukierniczej
praca zbiorowa
Rok wydania: 2015, oprawa: twarda z obwolutą
Wydawnictwo: APN PROMISE
ZIELONA SERIA. Tylko białko rośl...
.
Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Buchmann
Superfood na wynos
praca zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Olimp Media
Detoks w tydzień.Skuteczny progr...
Marion Grillparzer
Rok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Jedność
Pieprzne historie, czyli dania m...
praca zbiorowa
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Olesiejuk Sp. z o.o.
Polecamy
Charlie Hernandez i Liga Cieni T.1
Ryan Calejo
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: IUVI
Założysz się?
.
pudełko,25x25x6,2 cm
Wydawnictwo: Tactic
Austerlitz. Śmiertelne zmagania ...
Oleg Sokołow
Rok wydania: 2020, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Napoleon V
Plastik fantastik?
Eun-Ju KIM
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Babaryba
Z głową w gwiazdach
Jenn Bennett
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: IUVI
Popraw się, Cukierku!
Waldemar Cichoń
Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo: Żwakowskie
Dżem dobry REBEL
.
pudełko,
Wydawnictwo: Rebel
Zaginione arabskie księżniczki
Marcin Margielewski
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
GPS mózgu. Droga Moserów do Nagr...
Unni Eikeseth
Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Michael Jackson. Księżycowym kro...
Ewa Bagłaj
Rok wydania: 2020, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo: Hartigrama
copyright Ateneum 2008-2020