Czy uda mi się upiec sernik lepszy od sernika mojej mamy? Albo ciasto orzechowe smaczniejsze od orzechowca babci? Najchętniej zaskoczyłabym obie doskonałą, soczystą tartą jabłkową własnego wypieku? Szkoła pieczenia jest przeznaczona dla wszystkich, którzy od początku swojej przygody z pieczeniem chcą robić to dobrze. Nie trzeba od razu porywać się na wymyślne i skomplikowane ciasta: proste, smaczne, całkiem zwyczajne przysmaki - słodkie lub pikantne - również sprawią wiele uciechy rodzinie i znajomym. W podręczniku Dr. Oetkera obok klasycznego jabłecznika, babki piaskowej czy placka drożdżowego są też przepisy na pikantne śniadaniowe muffinki, precelki i bułeczki. Starannie opracowana, ze sprawdzonymi przepisami, opisująca krok po kroku wszystkie czynności, zilustrowana ponad 400 zdjęciami Szkoła pieczenia to niezbędny podręcznik sztuki kulinarnej zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych.