"Dekoracje potraw i stołów", kolejna inspirująca książka z serii, to tym razem szczególny poradnik: zamiast przepisów kulinarnych otrzymujemy nieskomplikowane pomysły na efektowne przygotowanie stołu zarówno na dzień powszedni, jak i niedzielny obiad, a także na święta lub inne uroczyste okazje. Idealny prezent dla wszystkich miłośników pięknie nakrytych stołów i elegancko podanych potraw. Uroczystości rodzinne i święta celebrujemy w sposób szczególny, warto więc dodatkowo podkreślić ich wyjątkowość dekorując stół. Ciekawie przyozdobione mięsa, ryby, sałatki czy ciasta podane na odpowiednio nakrytym i przystrojonym stole prezentują się o wiele atrakcyjniej. A dekorowanie wcale nie jest trudne większość ozdób przygotujemy w krótkim czasie z dostępnych w każdym domu przedmiotów. Warto także pomyśleć o oryginalnym ułożeniu serwetek, to również nic skomplikowanego. Książkę podzielono na trzy rozdziały: pierwszy dotyczy przygotowania uroczystych nakryć stołu i układania serwetek, drugi ozdabiania stołu na konkretne okazje, a trzeci kolorowego przybierania potraw. Dokładny opis każdej dekoracji został opatrzony pięknym zdjęciem.