Z olbrzymią radością oddajemy w państwa ręce, kolejną pozycję wydawniczą Standardy Żywienia Dojelitowego i Pozajelitowego. Przykładowe zagadnienia poruszone w książce: Definicje i określenia, Wytyczne Rady Europy, Ocena stanu odżywienia, Ocena zapotrzebowania na składniki odżywcze, Zespół Leczenia Żywieniowego, Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu, Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej, Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej, Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta, Leczenie żywieniowe u dzieci, w chirurgii i intensywnej terapii, Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego, postępowania w ostępem do przewodu pokarmowego, z obwodowym i centralnym dostępem żylnym, Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego, Postępowanie w powikłaniach, Podstawy prawne i dokumentacja leczenia żywieniowego.