EAN:
9788367360500
Autor:
Wydawnictwo:
Rok wydania:
2023
Oprawa:
twarda
Format:
170x238 mm
Cena sugerowana brutto:
44.90zł
Stawka vat:
5%
Co zajmuje pierwsze miejsce na liście najgorszych rzeczy, jakie robią goście restauracji?
Jak najszybciej nauczyć się na pamięć wielostronicowego menu albo zrobić siedem mojito?
Co grozi za pomylenie składu dania dnia? Jakie koszmary śnią się kelnerkom?
W swoim debiutanckim albumie Falauke zabiera nas w podróż po szemranych barach i ekskluzywnych restauracjach, rautach, weselach, jadłodajniach i fast foodach. Spoglądając przez ten kalejdoskop współczesnej gastronomii, widzimy nierzeczywiste oczekiwania pracodawców i klientów, niskie stawki, marne warunki pracy, a także to, że do przetrwania w tej branży konieczni są bliscy ludzie i dużo poczucia humoru.