Strefa marek
Chleby, bułki i słodkie wypieki. Domowe receptury

EAN:

9788383172811

Autor:

Wydawnictwo:

Data premiery:

2024-08-28

Rok wydania:

2024

Oprawa:

twarda

Format:

174x265 mm

Strony:

320

Cena sugerowana brutto:

83.45zł

Stawka vat:

5%

Promocja

Pachnący, puszysty, domowy chleb sprawia, że nasz dom staje się przytulny i pełen miłości. Gromadzi wszystkich domowników w jednym miejscu - przy stole. Bo kiedy mamy przepyszne jedzenie, wszyscy są szczęśliwi.

Takiego chleba próżno dziś szukać w sklepach, a nawet w wielu piekarniach. Ta książka pokaże ci, jak zacząć samodzielnie wypiekać go w domu. Krok po kroku nauczysz się prowadzić własny zakwas, dowiesz się, jak odpowiednio wyrabiać ciasto i poznasz różne techniki wypieku. Znajdziesz tu sprawdzone receptury na chleby na zakwasie i na drożdżach, takie jak chleb orkiszowy z prażonym sezamem, chleb z makiem i pomidorami czy chleb pszenny ze śliwką, a do tego przepisy na bułki, bagietki i domowe ciasta.

Wiele osób myśli o chlebie na zakwasie jako o czymś kwaśnym i ciężkim. Z tą książką przekonasz się, że taki chleb może być zaskakująco puszysty i miękki, o niesamowitej strukturze miąższu i chrupiącej skórce. Moment, w którym po raz pierwszy ujrzysz swój pięknie wyrośnięty bochenek i wgryziesz się w jeszcze ciepłą, posmarowaną masłem kromkę, zostanie w tobie na długie lata.

Niech ta książka zabierze cię w podróż, która potrwa całe życie - bo każdy, kto chociaż raz wypiekał w domu chleb na naturalnym zakwasie, już nie zatęskni za tym ze sklepu.