Ozory wołowe z remulada z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, pieczone uszy wieprzowe To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca między innymi flaki z lina i swoją słynną zupę rybną. I jeszcze barman, czyli Julian Karewicz, serwuje oryginalne drinki, w tym grzaniec z ciemnego piwa i rabarbarowe mojito. Razem to ponad 100 smakowitych przepisów prawdziwie męska kuchnia. A do tego panowie okraszają przepisy barwnymi opowieściami. Jakby siedziało się z nimi przy stole.