EAN:
9788383485225
Autor:
Wydawnictwo:
Rok wydania:
2025
Oprawa:
broszurowa
Format:
170x120 mm
Strony:
192
Cena sugerowana brutto:
29.95zł
Stawka vat:
5%
Ze względu na zawartość specyficznych związków czynnych zioła wykazują działanie lecznicze, kosmetyczne, są też wykorzystywane kulinarnie. Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą stać się inspiracją do wzbogacania potraw już znanych oraz do rozwoju kulinarnego każdego miłośnika gotowania. Ale trzeba wiedzieć, że nie wszystkie są jadalne, a nawet więcej - niektóre są trujące!
W atlasie przedstawiono 180 gatunków ziół, uwzględniając zarówno popularne rośliny zielne, jak i te mniej znane. Dzięki wspaniałym ilustracjom i opisom każdy zainteresowany zdobędzie wiedzę o tym, jak rozpoznać dany gatunek, jakie są jego cechy i co go wyróżnia, a także o możliwościach jego zastosowania w medycynie konwencjonalnej, naturalnej, kosmetyce czy w celach kulinarnych.