EAN:
9788383174914
Autor:
Wydawnictwo:
Data premiery:
2025-06-04
Rok wydania:
2025
Oprawa:
broszurowa
Format:
215x158 mm
Strony:
352
Cena sugerowana brutto:
74.99zł
Stawka vat:
5%
Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?
Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagy oraz inne specjały. A to tylko początek!
Z tej książki dowiesz się m.in:
Czy wołowina Kbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?
Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?
Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?
Czym się różni tempura od furai?
Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?
Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?