Strefa marek
Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności

EAN:

9788301185312

Autor:

Data premiery:

2016-04-15

Rok wydania:

2016

Oprawa:

broszurowa

Format:

235x165 mm

Strony:

256

Cena sugerowana brutto:

84.00zł

Stawka vat:

5%

Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym.

Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami

dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży.

W publikacji zawarto informacje dotyczące:

logistyki dostaw artykułów spożywczych,

przetwórstwa żywności,

zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów żywnościowych,

innowacji i trendów technologicznych,

aspektów bezpieczeństwa żywności,

wyzwań w międzynarodowych łańcuchach żywności,

Ponadto zaprezentowano liczne studia przypadków.

Książka jest skierowana do menedżerów i pracowników sektora żywnościowego,

zarządzających łańcuchami dostaw oraz menedżerów logistyki współpracujących

z firmami spożywczymi, studentów szkół wyższych, na kierunku logistyka,

a także studentów kierunków związanych z produkcją żywności.

Autor książki, Samir Dani, jest profesorem Katedry logistyki i łańcucha dostaw

na Uniwersytecie Huddersfield. Ma bogate doświadczenie w prowadzeniu projektów

badawczych dotyczących tematyki zarządzania łańcuchem dostaw,

szacowania ryzyka, zrównoważonego rozwoju przemysłu spożywczego. Swoje

publikacje kieruje zarówno do odbiorcy akademickiego, jak i praktyków.