Strefa marek
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów cz. 1

EAN:

9788302135880

Autor:

Wydawnictwo:

Klasa:

ZSZ 1

Rok wydania:

2013

Oprawa:

broszurowa

Format:

17x24 cm

Strony:

344

Numer dopuszczenia:

Reforma 2012

Kod dostawcy:

A159203

Cena sugerowana brutto:

81.10zł

Stawka vat:

5%


Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do prawidłowego stosowania gastronomicznych procesów technologicznych oraz sporządzania potraw z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, przetworów mlecznych, produktów zbożowych, mięsa, drobiu, ryb oraz przygotowania potraw półmięsnych i wegetariańskich). Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.