Strefa marek
Podstawy gastronomii i technologii żywn. cz.1 WSiP

EAN:

9788302167812

Wydawnictwo:

Klasa:

ZSZ 1-3

Rok wydania:

2017

Oprawa:

broszurowa

Format:

17x24 cm

Strony:

168

Kod dostawcy:

A159247

Cena sugerowana brutto:

64.80zł

Stawka vat:

5%

Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które zostały opisane w opracowaniach dotyczących kwalifikacji T.6 i T.15, koncentruje się natomiast na kompetencjach ujętych przede wszystkim w efektach PKZ, takich jak racjonalna gospodarka surowcami i odpadami, rozpoznawanie instalacji i urządzeń w zakładach gastronomicznych, postępowanie zgodnie z instrukcjami obsługi. Podręcznik prezentuje przykładową dokumentację systemu HACCP stosowaną w zakładach gastronomicznych.