Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.2 eMPi2 WZ
EAN:
9788389287526
Klasa:
ZSZ 2
Kod dostawcy:
TGII
Cena sugerowana brutto:
23.00zł
Stawka vat:
5%
Bez prawa zwrotu
Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych oraz deserów i napojów. Obejmuje również charakterystykę zywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego i oznaczonych ikoną: Sprawdź, czy wiesz. Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii, ale może być wykorzystywany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, takze na poziomie technikum (np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych).