Strefa marek
Procesy tech. w gastr. Kwal. HGT.02 ćw cz.2

EAN:

9788302152573

Wydawnictwo:

Rok wydania:

2022

Oprawa:

broszurowa

Format:

243x174 mm

Strony:

488

Kod dostawcy:

A165910

Cena sugerowana brutto:

65.80zł

Stawka vat:

5%

Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów oraz napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną. Szatę graficzną książki uatrakcyjnia bogaty materiał ilustracyjny, który stanowi dodatkowe źródło informacji oraz ułatwia zrozumienie przekazywanych w podręczniku treści. Ponadto uczeń znajdzie w zeszycie zbiór niezbędnych do podszlifowania umiejętności receptur.